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Tuesday, July 31, 2012

Appetite For Life

Já há muito que não publicava nada sobre cozinhas. Mas ter visto o filme "Julie&Julia" na noite passada abriu-me o apetite...
Toda a gente consegue cozinhar mas nem toda a gente faz dos alimentos arte.
Naturalmente que existem receitas e teorias mas para se ser realmente bom é necessário explorar a paciência, a criatividade, a capacitação e, sobretudo, é preciso cozinhar do coração!
Nunca fui especialmente dotada para a cozinha. Cozinhar, para mim, era quase considerado um acto de coragem. Aprendi a deixar de ser um desastre culinário mas ainda assim nunca lhe ganhei o gosto. Aliás, acho que comecei a apreciar comida há relativamente pouco tempo quando finalmente abandonei a crise de infância que ditava que "não gosto disso" sem antes sequer provar. 
Mas a  verdade é que há pratos que nos contam histórias; que são servidos com uma pitada de alma e que nos despertam emoções e nos alimentam os sentidos... e degustá-los, é no fundo, estimular o apetite para a vida.

It´s been a long time since my last post about kitchens. But watching "Julie&Julia" movie yesterday kind of put me in that mood...
Everybody knows how to cook, but not everybody knows how to turn food into art.
Despite all the theories and recipes, in order to be good, you have to harness patience, creativity and empowerment and cook mainly from the heart!
I was never particularly gifted in the cuisine... For me cooking was almost considered an act of courage. I do learned how to stop being a culinary disaster but I never really gain the pleasure for cooking. As a matter of fact, I reckon that I started to enjoy food just a few years ago when I dropped the childhood crisis for food - "I´m not going to eat that!". 
But the truth is - cooks do tell us stories! Catered with a pinch of soul  they will awake emotions and feed our senses... after all tasting food stimulates the appetite for life.







Dedicated to Diogo - I´m a proud sister!
One day I´ll design your own kitchen! 

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